ГЛАВНА
ПРАВИЛНИК
ОРГАНИЗАЦИОНЕН СЪВЕТ и КОМИСИИ
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
КОНТАКТ
СЕДМИЦА НА ПРАВОСЛАВНАТА КНИГА


„А който пие от водата, която Аз ще му дам, той вовеки няма да ожаднее; но водата, която му дам, ще стане в него извор с вода, която тече в живот вечен.” (Иоан 4:14)
„Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи за вечен живот.” (Иоан 6:68)
„Тогава Иисус казваше на повярвалите в Него иудеи: ако вие пребъдете в словото Ми, наистина сте Мои ученици, и ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.” (Иоан 8:31-32)
„Това ви казах, бидейки с вас. А Утешителят, Дух Светий, Когото Отец ще изпрати в Мое име, Той ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, що съм ви говорил. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не тъй, както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се плаши.” (Иоан 14:25-27)
„Аз им предадох Твоето слово... Твоето слово е истина.” (Иоан 17:14-17)
„И тъй, идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин.” (Матей 28:19-20)


      Православни богослови, духовници, учители, общественици, жители и гости от страната и чужбина изпълниха в късния следобед Пленарна зала на община Варна, за да присъстват на шестнадесетото издание на Седмицата на православната книга. Гости на тържественото откриване бяха заместник кмета на Варна г-н Пейчо Пейчев, представители от страната и чужбина, жители на град Варна и областта.
    Протойерей Василий Шаган предостави думата на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан да открие „Седмицата на православната книга”. Той отправи приветствие и наставление към участниците в шестнадесетото издание на форума. Приветствие от името на община Варна и кмета г-н Иван Портних, поднесе заместник кмета на Варна г-н Пейчо Пейчев.
    Представени бяха и новите книги от издателството на Международния Обществен фонд „Единство на православните народи” от проф. Валерий Алексеев, президент на фонда, и Елена Каминска, директор на издателство „Към единство!”, книгите „Изповед и покаяние – Светоотеческото учение за изповедта и покаянието в трудовете на схиархимандрит Йоан (Маслов)” и „Най-безценният бисер” (книга с илюстрации за деца), „Огненият жертвеник на вярата българска” на Синодално издателство на БПЦ от Анула Христова, Главен редактор „Книгоиздаване”.
    Беседа на тема: „Златният век на равноапостолния св. княз Борис-Михаил – покръстването и християнизацията на България“ – изнесе Георги Тодоров.

08-14 септември 2014
23-29 септември 2013
6-12 септември 2012
5-12 септември 2011
6-12 септември 2010
7-13 септември 2009
8-14 септември 2008
3-9 септември 2007
15-21 май 2006
4-11 септември 2005
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2014 "Православни ценности" All rights reserved